Marokko verhoogt citrusexport naar VK met 20 procent

marokko
55
15 nov 16:46
De Marokkaanse citrusexport naar het Verenigd Koninkrijk (VK) zal voor het komende landbouwseizoen oplopen naar 600.000 á 650.000 ton.

Een toename van 15 tot 20 procent in vergelijking met exportcijfers uit voorgaande jaren, meldt de Marokkaanse Federatie van Citrusvruchten.

Het VK maakt sinds de Brexit niet langer deel uit van de traditionele Europese markt (EU) waardoor nieuwe directe handelsovereenkomsten met Marokko "nieuwe mogelijkheden" creëeren, zegt Morocco FoodEx directeur El Mehdi El Alami. Zijn organisatie is verantwoordelijk voor het promoten van de Marokkaanse landbouwexport en voert momenteel campagne in het VK.

De nieuwe exportovereenkomsten, gebaseerd op nieuwe logistieke lijnen en directe relaties tussen exploitanten, zorgt voor een meer passend aanbod die meer aansluit bij de behoeften van de Britse markt.

Het VK verwacht dat Marokko buurland Spanje voorbij zal streven en de grootste leverancier van verse producten aan het VK kan worden. "De aantrekkingskracht van Marokko als bron van olijfolie van hoge kwaliteit, fantastisch vers fruit en eersteklas groenten is ongeëvenaard", zei Robert Kimbell, de voorzitter van de Britse politieke partij Time, eerder dit jaar.

De omvang van citrusplantages in Marokko wordt momenteel geschat op zuim 135.000 hectare. Naast de Europese markt (EU) en het VK is Marokko ook een belangrijke leverancier voor Rusland, de Golfstaten, Canada en de Verenigde Staten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
verenigd koninkrijk
citrux
foodex
mehdi el alami
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi