Slachtoffers aan beide kanten bij conflict Azerbeidzjan - Armenië

buitenland
0
17 nov '21
Aan de kant van Azerbeidzjan zijn zeven soldaten gedood en tien gewond geraakt bij militaire confrontaties aan de grens met Armenië, meldt het ministerie van Defensie in Bakoe.

Armenië maakte melding van één omgekomen militair, 24 vermiste en dertien gevangengenomen soldaten.

De spanning rond de omstreden regio Nagorno-Karabach liep de afgelopen dagen weer op na de zes weken durende oorlog van vorig jaar. Beide landen in de Kaukasus kwamen dinsdag een staakt-het-vuren overeen na bemiddeling van Rusland. Ze beschuldigen elkaar ervan het vredesakkoord te hebben geschonden.

Het staakt-het-vuren wordt volgens Armenië over het algemeen nageleefd. Het leger zegt intensief te zoeken naar de vermiste militairen. Rusland heeft een bemiddelingsrol genomen bij een eventuele gevangenenruil. Twee Armeense militaire bases zijn in handen van Azerbeidzjan gekomen.

Tijdens de oorlog die meer dan 6500 levens kostte, kreeg Azerbeidzjan de controle over een groot deel van Nagorno-Karabach terug.

Sinds de jaren 90 stond het gebied, dat deel is van Azerbeidzjan, onder controle van etnisch Armeense bewoners, met steun van Armenië.

© ANP 2021
armenië
rusland
nagorno-karabach
azerbeidzjan
jerevan
bakoe
kaukasus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?