Noodlanding Mallorca: 4 nieuwe arrestaties, nog 9 voortvluchtigen

marokko
0
18 nov '21
De Spaanse politie heeft dinsdag vier nieuwe arrestaties verricht in de klopjacht naar de Marokkaanse migranten die na een noodlanding in Mallorca het vliegtuig uit vluchtten.

Het viertal is onderdeel van de groep passagiers die begin november op de vlucht sloegen nadat de Air Arabia vlucht waarin zij zaten een noodlanding moest maken op Palma de Mallorca.

Nog negen anderen worden nog vermist. Minsten twee daarvan hebben inmiddels de overtocht naar Barcelona gemaakt, van hen ontbreekt elk spoor. Spanje heeft de hulp ingeroepen van Marokko, die heeft foto's en andere informatie over de verdachten aan Spanje doorgespeeld.

Van de zeven anderen wordt vermoedt dat ze zich nog op Mallorca bevinden of naar het schiereiland zijn gevlucht. Aangezien de migratieoperatie vooraf was gepland denkt de politie dat de voortvluchtigen familie of vrienden in Spanje hebben ingeschakeld voor hulp bij vervoer of onderdak.

Gewaagde migratiepoging
De avondvlucht van Air Arabia Maroc was onderweg vanuit Casablanca naar Istanbul toen een passagier aan boord klaagde over gezondheidsproblemen. Nadat het vliegtuig op Mallorca voet aan de grond zette en terwijl hulpdiensten de zieke passagier evacueerden sloegen 23 anderen op de vlucht in een poging illegaal te migreren naar Spanje.

Bij aankomst in het ziekenhuis bleek dat de man die de noodlanding in gang had gezet gezond en wel was. Hij werd gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de illegale migratiepoging. De Spaanse politie heeft tot dusver 16 verdachten teruggevonden en gearresteerd.

Uit voorlopige resultaten van het politieonderzoek is gebleken dat de bemanningsleden aan boord zich niet hebben gehouden aan de veiligheidsinstructies. Zo werd de deur van het vliegtuig niet gesloten nadat de 'zieke' passagier was geëvacueerd.

De crewleden gaven aan bang te zijn om aangevallen te worden door de passagiers die op de vluchten wilden slaan, meldt persbureau EFE.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
palma
mallorca
air arabia
turkije
noodlanding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?