Mensenrechtenorganisatie: 50 doden in bouw in Qatar in 2020

sport
0
19 nov 11:52
In Qatar, volgend jaar organisator van het WK voetbal, zijn in 2020 bij bouwwerkzaamheden vijftig mensen omgekomen.

Meer dan vijfhonderd werknemers raakten ernstig gewond en nog eens 37.600 mensen liepen kleinere verwondingen op.

Dat stelt de International Labour Organization (ILO), een organisatie die zich bezighoudt met mensenrechten, vrijdag in het rapport 'One is too many'. Onder de gewonden zijn veel migranten uit Bangladesh, India en Nepal. Verkeersongevallen en vallen van hoogte zijn de belangrijkste oorzaken van ernstig letsel, gevolgd door vallende voorwerpen op bouwplaatsen.

ILO stelt dat de verzameling en analyse van gegevens over arbeidsongevallen in Qatar het meest complete en nauwkeurige beeld van werkgerelateerde sterfgevallen en verwondingen geeft dat ooit in het land is samengesteld. De bevindingen zijn gebaseerd op gegevens die zijn verzameld van alle medische instellingen die acute zorg verlenen aan gewonde werknemers in het land.

Meer transparantie en verantwoording
De publicatie van het rapport volgt op de groeiende roep om meer transparantie en verantwoording over werkgerelateerde sterfgevallen in Qatar, met name die met betrekking tot infrastructuurprojecten voor het WK voetbal van volgend jaar.

"We zijn verheugd te zien dat onze onderzoeksresultaten al zijn toegepast bij het ontwerpen van bewustmakingscampagnes voor werknemers en werkgevers en in opleidingsprogramma's voor arbeidsinspecteurs. De transparantie die werd getoond in de beoordeling van de gegevensverzamelings- en analyseprocessen heeft ons in staat gesteld een reeks concrete aanbevelingen te doen die kunnen dienen als een routekaart voor actie. We moeten snel handelen, want achter elke statistiek staat een werknemer en zijn familie", zegt hoofdonderzoeker Rafael Consunji.

© ANP 2021
qatar
mensenrechten
immigratie
doden
wk 2022
bangladesh
india
nepal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi