Luchthaven Dakhla wordt uitgebreid om groei bij te benen

marokko
0
19 nov '21
De capaciteit van de luchthaven in Dakhla zal worden verhoog om één miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken.

Dat meldt de Marokkaanse luchthavenautoriteit ONDA. De luchthaven verwerkte in 2019 ruim 260.000 passagiers, het aantal ligt te dicht bij de maximumcapaciteit van 300.000.

De luchthaven van Dakhla heeft een oppervlakte van 2.600 vierkante meter en telt zo'n 140 medewerkers. Als onderdeel van de eerste fase van de uitbreidingswerkzaamheden wordt de omvang van de luchthaven vergroot naar 10.000 vierkante meter.

De tweede fase van het project betreft de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor vliegtuigen. Het doel is om zeven middelgrote vliegtuigen te kunnen huisvesten in plaats van het huidige maximumaantal van vier. Momenteel worden landingsbanen voorzien van een modern LED-technologie-bakensysteem.

Om het groeiende aantal reizigers aan te kunnen moet ook het aantal parkeerplekken buiten het vliegveld worden uitgebreid, wordt er een nieuw wegennetwerk naar het vliegveld aangelegd en komt er een hotelzone nabij het vliegveld. De werkzaamheden moeten dit jaar nog van start gaan.

Eerder deze week werd bekend dat de luchthaven in Laayoune een facelift ontvangt. De Hassan I luchthaven moet meer bezoekers kunnen ontvangen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
dakhla
luchthaven
vliegveld
renovatie
onda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?