Dreigende blokkering zeetransport tussen Tanger-Med en Algeciras

marokko
10
22 nov '21
De vereniging van internationale wegvervoerders ​​​​(AMTNIL) dreigt het verkeer van goederen via de havens van Algeciras en Tanger-Med voor 72 uur stil te leggen.

De vereniging heeft haar leden opgeroepen de activiteiten op te schorten uit protest tegen de beperkte visumuitgifte door Frankrijk en Spanje.

AMTNIL hekelt de visumbeperkingen die door de Franse en Spaanse autoriteiten zijn opgelegd aan Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs. "Meer dan 400 Marokkaanse beroepschauffeurs wordt door de consulaten van Frankrijk en Spanje om ongegronde redenen een visum geweigerd, wetende dat de meesten van hen meer dan 10 jaar ervaring hebben en hun visum al verschillende keren hebben verkregen", zegt AMTNIL-voorzitter Said El Chrif tegen nieuwsdienst Le360.

Uit protest wil de vereniging het verkeer stilleggen op 21, 22 en 23 december en een sit-in organiseren op het haventerrein van Tanger-Med en Algeciras. De actie kan leidden tot enorme financiële verliezen voor rederijen die actief zijn in de twee havens, waaronder Franse autofabrikanten.

El Chrif zegt geen andere oplossing te zien om de aandacht van besluitvormers te vestigen op de "onleefbare situatie" voor de beroepschauffeurs en de bedrijven die worden getroffen door visumbeperkingen. "Als de visumaanvragen van Marokkaanse chauffeurs structureel worden geweigerd, worden de bilaterale overeenkomsten die Marokko met Frankrijk en Spanje heeft getekend ongeldig", benadrukt El Chrif.

"De situatie wordt onhoudbaar. Honderden vrachtwagens staan ​​nu stil terwijl de vaste lasten voor de vervoersbedrijven wel doorgaan, waaronder de leasebedragen en de salarissen van de chauffeurs", aldus El Chrif.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger-med
spanje
algeciras
frankrijk
visumuitgifte
visa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?