Ceuta: celstraffen geëist tegen 2 Spanjaarden die minderjarige Marokkaanse migrant neerschoten

marokko
0
23 nov 19:30
Het Openbaar Ministerie (OM) in Ceuta heeft celstraffen geëist van vier en vijf jaar tegen twee Spaanse mannen die een Marokkaanse minderjarige migrant neerschoten.

De verdachten gebruikten daarbij een luchtdrukpistool. Het incident dateert van 18 mei, te midden van de migratie-invasie waarbij duizenden migranten de grensovergang met Ceuta overstaken.

De twee verdachten vuurden vanuit hun woning aan de Avenue de la Marina Española op een 17-jarige Marokkaanse migrant die op dat moment met een aantal vrienden over straat liep. De jongen raakte gewond aan zijn been en moest voor behandeling naar de eerste hulp.

De verdachten hadden het incident gefilmd en de beelden op internet gepubliceerd. Volgens het parket beging het tweetal een haatmisdrijf en probeerde ze met de publicatie van de beelden ook anderen aan te zetten geweld te gebruiken tegen migranten.

Het OM telt ook extra zwaar mee dat één van de mannen in het onderwijs werkt en heeft de rechtbank gevraagd de verdachte een beroepsverbod op te leggen voor een periode van tien jaar.

Ook moet het tweetal een schadevergoeding van €3.000 aan het slachtoffer betalen 

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
ceuta
openbaar ministerie
minderjarig
migrant
luchtpistool
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi