Ceuta: Eerste veroordeling voor inzetten drugsdrone tussen Spanje en Marokko

marokko
0
23 nov 20:19
De rechtbank in Ceuta heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden wegens het inzetten van een drone voor het transporteren van drugs tussen Marokko en Spanje.

Ook moet de man een geldboete betalen van € 600. Het is de eerste keer dat het inzetten van 'narcodrones' voor het transporteren van drugs tussen Marokko en Spanje wordt bestraft.

De verdachte werd begin augustus door de Spaanse Guardia Civil in de kraag gevat toen hij net een pakket had opgepikt dat enkele ogenblikken daarvoor door een narcodrone uit Marokko werd achtergelaten. De verdachte bekende schuld.

Het pakket bevatte 488 gram hasj en heeft in Spanje een luttele straatwaarde van circa € 3.000. Het werkterrein van de 'dronekoeriers' bevond zich nabij het tijdelijke opvangcentrum voor minderjarigen in Piniers, nabij de grens met Marokko.

Ondanks de grenssluitingen arresteerde de politie in Melilla 126 mensen voor drugshandel. In november werd een crimineel netwerk ontmanteld dat zich specifiek bezighield met het inzetten van narcodrones.

In juli voerden de Spaanse en Franse politie een operatie uit die leidde tot drie arrestaties in Frankrijk en Almáchar (Málaga).

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
ceuta
melilla
drone
drugshandel
narcodrone
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi