Israëlische defensieminister met veel tamtam ontvangen in Rabat

marokko
0
24 nov 8:34
De Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, arriveerde op dinsdagavond in Rabat voor een tweedaags officieel bezoek.

Het is de eerste keer dat een Israëlische Minister van Defensie een bezoek brengt aan Marokko.

Gantz heeft ontmoetingen gepland staan met onder meer de Marokkaanse defensieminister Abdellatif Loudiyi en buitenlandminister Nasser Bourita. Op het programma staat de ondertekening van een overeenkomst over defensiesamenwerking.

De Israëlische minister zal een overeenkomst ondertekenen die tot doel heeft "de hoeksteen te vormen van toekomstige veiligheidsrelaties tussen Israël en Marokko", meldt persbureau AFP in een citaat van een lid van de delegatie. "Tot nu toe was er enige samenwerking, maar hier gaan we het echt formaliseren. Het is een openbare verklaring van ons partnerschap", aldus de functionaris.

De reis van Gantz komt slechts een paar dagen voor de verjaardag van de ondertekening van de tripartiete overeenkomst tussen Marokko, de Verenigde Staten en Israël.

Marokko besloot in december 2020 de banden met Israël te herstellen in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
benny gantz
israel
defensie
wapendel
abdellatif loudiyi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi