Limburg is grootste coronabrandhaard van West-Europa

algemeen
0
25 nov 12:19
Nergens in het westen van Europa worden zoveel coronagevallen vastgesteld als in Limburg.

In de provincie zijn in de afgelopen twee weken 22.482 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2012 gevallen op elke 100.000 inwoners, oftewel één op elke vijftig Limburgers.

Ook voor Nederland is dat een record, sinds het begin van de epidemie had een provincie nog nooit zo veel positieve tests. Limburg en de elf andere provincies blijven, zoals verwacht, op het hoogste waarschuwingsniveau staan.

Alle provincies kleuren net als vorige week donkerrood op de Europese coronakaart. Die wordt elke donderdag vastgesteld door de Europese gezondheidsdienst ECDC. Op de kaart staan in totaal 212 regio's. Limburg en zestien andere regio's hebben meer dan 2000 besmettingen per 100.000 mensen.

De meeste besmettingen worden vastgesteld in het midden van Europa. In de Oostenrijkse deelstaat Salzburg zijn van 8 tot en met 21 november 3237 op elke 100.000 inwoners positief getest. Daarna volgt Opper-Oostenrijk. Andere landen met veel positieve tests zijn Slowakije, Tsjechië, Slovenië en Kroatië.

Ook in andere Europese landen stijgt het aantal bevestigde besmettingen. Sardinië stond vorige week als laatste regio van heel Europa op groen, het laagste waarschuwingsniveau, maar gaat nu naar oranje.

© ANP 2021
limburg
coronabrandhaard
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi