Hallmark stopt samenwerking na islamofobe uitspraken Erica Meiland

algemeen
6
25 nov 16:37
Hallmark stopt definitief met de verkoop van kaarten en boeketten waarop bekende uitspraken van de tv-familie Meiland staan.

De kaartenproducent heeft dat donderdag besloten. Vorige week zette de kaartenproducent de verkoop al op pauze na islamofobe uitspraken van 'Meiland-moeder' Erica Renkema.

De reeds geplande lijn met Meiland-wijnen komt er nu ook niet. "Na recente uitspraken van Erica Renkema zijn we in gesprek gegaan met de familie Meiland over de samenwerking", zegt Hallmark in een statement. "Deze uitspraken sluiten niet aan op een aantal van onze kernwaarden die voor Hallmark essentieel zijn in onze missie om mensen te verbinden en relaties te versterken. Daarom is in goede harmonie besloten de samenwerking te beëindigen."

Hallmark benadrukt dat het stoppen van de samenwerking "in goed overleg" met de familie Meiland heeft plaatsgevonden. Hallmark, in Nederland vooral bekend van verjaardagskaarten, werkte sinds dit voorjaar samen met de familie Meiland.

Na het verschijnen van het boek Erica van Jan Dijkgraaf ontstond begin deze maand ophef. Renkema bleek in haar boek erg intolerant richting moslims.

"Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt toch de wind in je haren voelen? Dat is vrijheid", schreef ze bijvoorbeeld. Ook noemde ze mensen in een boerka "pinguïns".

© ANP 2021
erica meiland
jan dijkgraaf
moslimhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi