SBS reageert niet op ophef rond islamofobe uitspraken tv-familie Meiland

algemeen
0
25 nov '21
SBS wil geen commentaar geven op de nieuwe ophef rond de islamofobe uitspraken van tv-familie Meiland.

Kaartenproducent Hallmark maakte donderdag bekend de samenwerking met de familie te verbreken vanwege anti-islam-uitspraken die Erica Meiland deed.

In haar boek vergelijkt zij alle vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal, rot op joh, met je boerka". Ook stelt Erica Meiland dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden.

De uitspraken zijn reden voor Hallmark om geen kaarten en boeketten met bekende uitspraken van de Meilandjes meer te verkopen. Ook de geplande nieuwe wijnencollectie van de familie gaat niet door.

"Deze uitspraken sluiten niet aan op een aantal van onze kernwaarden die voor Hallmark essentieel zijn in onze missie om mensen te verbinden en relaties te versterken", laat de producent in een verklaring weten.

De opmerkingen van Erica Meiland kregen al vanuit veel kanten kritiek. Nasrdin Dchar nodigde het gezin uit voor zijn driedelige theatervoorstelling over zijn leven en familie "zodat ze van hun islamofobie kunnen afkomen", maar de Meilandjes hebben de uitnodiging niet geaccepteerd.

© ANP 2021
erica meiland
islam
nasrdin dchar
theater
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?