Hamas roept Marokkanen op bezoek Gantz te veroordelen

marokko
0
24 nov '21
Het tweedaagse bezoek van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz aan Marokko is de Palestijnse verzetsbeweging Hamas niet ontgaan.

Hamas-voorman Ismail Radwan heeft het Marokkaanse volk opgeroepen het bezoek te veroordelen.

In een schriftelijke verklaring benadrukte hij de noodzaak om Gantz voor het Internationaal Strafhof in De Haag te brengen en te vervolgen voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Hij riep leiders van landen die de betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd op de verzoening met de Joodse staat te verbreken en het normalisatieproces te stoppen. Het aanhalen van banden met Israël is volgens Radwan een "verraderlijke slag voor het Palestijnse volk" en een "aanmoediging" voor de bezetting van Palestin.

De Israëlische defensieminister Gantz arriveerde dinsdagavond in Marokko voor een tweedaags bezoek. Het is de eerste keer dat de topman van het Israëlische defensieministerie een officieel bezoek brengt aan Marokko.

Gantz is in Marokko om een wapendeal te ondertekenen en om de Marokkaanse ministers Abdellatif Loudyi (Defensie) en Nasser Bourita (Buitenlandse Zaken) te ontmoeten. Ook bezocht hij het graf van wijlen koning Mohammed V en koning Hassan II in Rabat.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
israel
hamas
palestina
benny gantz
ismail radwan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi