Marokko verbiedt passagiersverkeer van en naar Frankrijk

marokko
0
25 nov '21
De Marokkaanse overheid schort vanaf zaterdag al het lucht- en maritieme passagiersverkeer van en naar Frankrijk op

Dat heeft de Marokkaanse regering vandaag bekend gemaakt.

De opschorting van het passagiersverkeer is het gevolg van toegenomen besmettingscijfers in Frankrijk. Om dezelfde reden werd half oktober al het vliegverkeer met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland stilgelegd.

In tegenstelling tot eerdere reisbeperkingen blijft het ditmaal wel mogelijk om via andere landen van en naar Marokko te reizen. Zo werden de inreisvoorwaarden voor reizigers uit Spanje onlangs juist versoepeld. Bij aankomst in Marokko wordt gekeken naar de geldende inreisvoorwaarden voor het land van herkomst.

Reizigers uit Lijst-A landen (relatief veilig) moeten kunnen aantonen gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Reizigers uit Lijst-B landen (hoog besmettingsrisico) moeten naast een vaccinatiebewijs ook een negatieve PCR-test (48 uur) overleggen.

De autoriteiten hebben onlangs de handhaving op naleving van de coronamaatregelen op vliegvelden en havens verscherpt. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat de hogere besmettingscijfers in Europe overwaaien naar Marokko, waar de derde coronagolf net achter de rug is en maatregelen zoals de avondklok zijn opgeheven.

Reizigers worden voortaan bij aankomst gecontroleerd met thermometers en thermische camera's. Ook kunnen mensen op het vliegveld worden geselecteerd om een antigentest te ondergaan. Medische teams zullen worden ingezet in alle havens en luchthavens van Marokko.

Reizigers die positief worden getest mogen het land niet in en moeten op eigen kosten terugkeren naar het land van herkomst, met uitzondering van mensen met een vaste verblijfplaats in Marokko.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
frankrijk
coronavirus
coronamaatregelen
vliegverbod
inreisvoorwaarden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi