Nederland onder landen die meeste Omicron-gevallen tellen

algemeen
15
28 nov '21
Nederland staat in één klap in de top van de lijst met landen waar de meeste coronabesmettingen met de Omicron-variant officieel zijn bevestigd, nu het RIVM bij dertien mensen de nieuwe variant heeft ontdekt.

Zuid-Afrika voert de lijst aan. De Omicron-variant werd halverwege deze week in zuidelijk Afrika voor het eerst ontdekt. Het is onduidelijk hoeveel gevallen van de Omicron-variant daar precies zijn vastgesteld, maar wetenschappers schatten volgens The New York Times het aantal inmiddels op duizenden.

De meeste zijn ontdekt in Zuid-Afrika. De totale besmettingscijfers in het land hebben de afgelopen weken een enorme vlucht genomen. Van een paar honderd nieuwe gevallen per dag eerder deze maand naar 3220 in de afgelopen 24 uur. Zuid-Afrikaanse gezondheidsexperts denken dat de Omicron-variant verantwoordelijk is voor 90 procent van de nieuwe gevallen.

Botswana onder Nederland
In Botswana, waar de Omicron-variant ook als een van de eerste landen werd vastgesteld, stond de teller vrijdagavond op vier bevestigde gevallen. Naar nog eens 11 verdachte besmettingen wordt onderzoek gedaan. Daarmee staat het land op de lijst officieel onder Nederland, al is het daadwerkelijke aantal vermoedelijk veel hoger.

In andere landen gaat het nog om slechts enkele gevallen. In Duitsland zijn tot dusver drie gevallen bekend, in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken twee en in Italië, België en Tsjechië vooralsnog één.

Buiten Afrika en Europa zijn in zowel Australië als Hongkong twee besmettingen met de Omicron-variant vastgesteld en in Israël één.

© ANP 2021
omicron
virusmutatie
coronavirus
zuid-afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi