Saoedische minister niet bezorgd over Omicron-variant en olievraag

economie
1
29 nov '21
De energieminister van Saoedi-Arabië maakt zich geen zorgen over de impact van de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus op de vraag naar olie.

Vrijdag gingen de olieprijzen nog zeer hard omlaag door de vrees dat de variant de vraag onder druk kan zetten vanwege nieuwe reisbeperkingen en een afzwakkende economie. Maar minister Abdulaziz bin Salman liet weten geen zorgen te hebben.

Later deze week houdt oliekartel OPEC, dat feitelijk wordt geleid door Saoedi-Arabië, weer overleg met bondgenoten als Rusland over de productie.

Er wordt gespeculeerd dat de OPEC+ zou kunnen afzien van de voor januari geplande productieverhoging vanwege de onzekerheid over de nieuwe coronavariant. De minister wilde hier geen commentaar op geven.

De Russische vicepremier Alexander Novak zei dat er geen overhaaste beslissingen genomen moeten worden door de opkomst van de nieuwe variant. Hij stelt dat de ontwikkelingen nauwlettend gevolgd moeten worden.

De olieprijzen toonden maandag behoorlijk herstel van de afstraffing op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie steeg met 5 procent tot 71,57 dollar en Brentolie werd 4,5 procent duurder op 76,01 dollar per vat.

© ANP 2021
saoedi-arabië
opec
omicron
rusland
abdulaziz bin salman
olievraag
virusmutatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi