Samenwerking Talpa en Meilandjes niet in gevaar door islamofobe uitspraken

algemeen
5
30 nov '21
De familie Meiland hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Talpa de samenwerking stopt vanwege de islamofobe uitspraken van Erica Meiland.

SBS6, dat hun realityserie Chateau Meiland uitzendt, wil verder niet reageren op de ophef die is ontstaan en zegt dat zaken buiten het programma om "voor rekening van de familie zelf" zijn.

In haar boek Erica zegt Meiland onder meer dat de islam "heel veel ellende" brengt en dat zij dit wil tegenhouden. Naar aanleiding van haar discriminerende uitspraken besloten kaartenbedrijf Hallmark, matrassenmerk Emma en Nivea, een van de grootste producenten van huidverzorgingsproducten, de samenwerking met de Meilandjes te stoppen.

Talpa laat dinsdag desgevraagd aan het ANP weten dat de samenwerking met de familie enkel de serie Chateau Meiland betreft. "Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf."

Wel zegt Talpa vóór vrijheid van meningsuiting te zijn en "tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen".

De Meilandjes hebben zelf nog niet gereageerd op de ophef.

© ANP 2021
islamofobie
moslimhaat
nivea
amusement
talpa
sbs6
hallmark
emma meiland
erica meiland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi