WHO adviseert 60-plussers niet te reizen

buitenland
2
30 nov '21
Mensen boven de 60 zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de Omicron-variant met zich meebrengt.

Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de organisaties herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden.

De WHO heeft Omicron als zorgelijk en risicovol aangemerkt. Na de ontdekking in Zuid-Afrika vorige week is de variant over de hele wereld opgedoken. Inmiddels hebben 56 landen reismaatregelen genomen in een poging Omicron-import te vertragen.

In navolging van virologen en andere wetenschappers stelt de WHO dat de variant zeker tot meer besmettingen in Europa en elders gaat leiden. Mensen met aandoeningen waardoor ze grote risico’s lopen bij een coronabesmetting zoals hartkwalen, kanker en diabetes en ook 60-plussers doen er daarom goed aan voorlopig niet te reizen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet eerst worden afgewacht tot er meer duidelijkheid is over de gevolgen en het gevaar van de nieuwe variant.

De WHO raadt overheden aan goed te kijken naar het screenen, testen en isoleren van vliegtuigpassagiers. Wees bij het nemen van maatregelen "kalm, gecoördineerd en coherent", is het advies.

© ANP 2021
who
reisadvies
60-plussers
kanker
diabetes mellitus
omicron
virusmutatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi