Tendrara: ONEE tekent overeenkomst met Sound Energy voor gaslevering

marokko
0
1 dec '21
Sound Energy en het Rijksbureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE) hebben een overeenkomst gesloten voor de aan- en verkoop van aardgas uit de Tendrara-concessie.

De overeenkomst werd dinsdag getekend en geldt voor een jaarlijks volume van 350 miljoen m3 aardgas, voor een periode van tien jaar.

De levering zal plaatsvinden via het Marokkaanse deel van de Europe-Maghreb Pipeline Limited (EMPL)-pijpleiding en een nog te bouwen 120-kilometer lange gasleiding om de zuiveringsinstallaties aan te sluiten op de EMPL-leiding.

De EMPL-gaspijpleiding werd 25 jaar geleden (1996) in gebruik genomen en verbindt Algerije met het Spaanse vasteland en Portugal, via Marokko. Algerije besloot onlangs het contract voor EMPL niet te verlengen waardoor Marokko nu andere overeenkomsten kan sluiten om de bestaande gasfaciliteiten te gebruiken.

Het volume dat Sound Energy gaat transporteren is aanzienlijk lager dan de 10 miljard kubieke meter aardgas die voorheen vanuit Algerije naar Zuid-Europa werd verplaatst.

Meer dan 30 procent van het in Spanje verbruikte aardgas komt uit Algerije. Algerije zal voortaan het Medgaz-traject gaan inzetten om de Zuid-Europese landen te voorzien van aardgas. De onderzeese gaspijpleiding verbindt Algerije direct met Spanje.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
aardgas
tendrara
onee
empl
algerije
sound energy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi