Vliegverbod Marokko: 20.000 mensen gerepatrieerd in 5 dagen tijd

marokko
0
1 dec '21
Tussen vrijdag en dinsdag zijn 20.000 mensen van Marokko naar Frankrijk vervoerd op speciale repatriëringsvluchten waarbij meerdere luchtvaartmaatschappijen betrokken zijn.

In totaal komen zo'n 40.000 mensen in aanmerking voor de repatriëringsvluchten die naar verwachting tot 6 december zullen worden uitgevoerd door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Royal Air Maroc (RAM), Transavia en TUI.

Marokko besloot om met ingang van maandag al het passagiersvervoer met Frankrijk op te schorten als gevolg van toegenomen besmettingscijfers in het West-Europese land.

Sinds dinsdag is al het internationaal vliegverkeer met Marokko stilgelegd uit vrees voor de coronamutant Omicron. De beperkingen werden ingevoerd nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendmaakte dat de coronavariant in de gaten wordt gehouden.

Wetenschappers denken dat de variant mogelijk nog besmettelijker is dan de heersende Delta-variant, wat wereldwijd leidt tot grote zorgen.

In Marokko is de variant nog niet ontdekt. In de Europese Unie is het aantal opgelopen tot ongeveer 60, waarvan de meeste in Nederland.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
frankrijk
repatriëringsvluchten
vliegverbod
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi