Erica Meiland reageert op rel: 'ik kom op voor rechten van vrouwen'

algemeen
2
2 dec '21
Erica Meiland heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege anti-islamuitspraken in haar biografie.

Diverse bedrijven, waaronder Milka, Hello Fresh, Nivea, HallmarkMaxi-Cosi en matrassenmerk Emma, gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege de anti-islamuitspraken.

Erica laat via Instagram weten dat "drie woorden" uit het boek "door diverse media uitgelicht en opgeblazen zijn." Zij beklemtoont dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is.

"De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!". Erica komt op voor de 'slachtoffers' van 'vrouwenrechtenschendingen' door ze belachelijk te maken, abnormaal te noemen en ze te laten weten dat ze niet welkom zijn.

'Moeder Meiland' vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden.

Dochter Maxime heeft na alle commotie gezegd haar moeder te steunen, maar liet na alle opgezegde samenwerkingen weten dat het nooit haar bedoeling was geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen.

Talpa, waar de Meilandjes tv-programma's voor maken, heeft laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. De familie Meiland hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Talpa de samenwerking stopt.

Alles wat de Meilandjes buiten hun programma's zeggen is voor rekening van de familie, aldus Talpa.

© ANP 2021
erica meiland
islamofobie
moslimhaat
vrouwenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi