Moslimorganisaties starten petitie om islamofobe uitspraken Meiland

algemeen
3
4 dec '21
Verschillende moslimorganisaties zijn zaterdag een petitie gestart waarin ze Talpa vragen "kleur te bekennen" in het racismedebat.

Dat gebeurde naar aanleiding van de commotie die is ontstaan rondom Erica Meiland en haar anti-islamuitspraken in haar biografie.

Talpa, waar de familie Meiland tv-programma's voor maakt, heeft vrijdag na een eerder verzoek van de organisaties laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma's zeggen is voor rekening van de familie.

'Moeder Meiland' vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes "niet normaal". Ook stelt ze dat de islam "heel veel ellende brengt" en dat zij dit wil tegenhouden. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege de quotes.

Met de petitie roepen de organisaties de Raad van Bestuur van Talpa op om aan te geven waar de organisatie in het debat staat, het gesprek aan te gaan met de moslimgemeenschap en wordt gevraagd om de samenwerking met de familie Meiland te heroverwegen. Onder meer Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) en Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO) hebben zich aangesloten bij de oproep.

Dochter Maxime heeft na alle ophef gezegd haar moeder te steunen, maar het was "nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen".

© ANP 2021
racisme
petitie
islamofobie
moslimhaat
pvv
geert wilders
talpa
erica meiland
nivea
biografie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi