Autoscout24: prijs occasion stijgt naar record

economie
2
6 dec '21
Voor een tweedehands auto moest nog nooit zo veel worden betaald als afgelopen maand.

Volgens online-autoplatform Autoscout24 wisselde een occasion in de maand november voor gemiddeld 21.376 euro van eigenaar.

Dat betekende op jaarbasis een stijging van 13 procent. Autobranchevereniging BOVAG herkent het door Autoscout24 geschetste beeld. Volgens de BOVAG lopen de prijzen voor gebruikte auto's al tijden op door een "kwestie van vraag en aanbod".

Volgens Autoscout24 zijn met name auto's in het middensegment een stuk duurder geworden. Bij Autoscout staan bij elkaar meer dan 205.000 auto's te koop. Autoscout heeft naar eigen zeggen het grootste aanbod van Nederland.

Door de coronacrisis kozen meer mensen voor individueel vervoer, waarmee de vraag naar auto's, maar bijvoorbeeld ook e-bikes en motoren toenam, aldus BOVAG. Sinds het begin van de crisis is de grote vraag naar occasions blijven bestaan, met prijsstijgingen tot gevolg.

Wat meespeelt, zijn de leveringsproblemen bij nieuwe auto's. Daarom kiezen consumenten die niet willen wachten voor een tweedehands voertuig. Volgens de BOVAG is de impact van deze groep op de prijsstijgingen niet heel groot.

© ANP 2021
bovag
autoprijs
occasion
auto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?