WHO-topman noemt vaccinatieplicht laatste redmiddel

buitenland
17
7 dec '21
Hans Kluge, directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ziet vaccinatieplicht als "een laatste redmiddel" in de strijd tegen de coronapandemie.

Hij zei dinsdag op een persconferentie dat daarvoor pas kan worden gekozen als alle andere maatregelen om de vaccinatiegraad te verhogen onvoldoende effect hebben gehad.

In verschillende Europese landen wordt inmiddels de discussie over een vaccinatieplicht gevoerd. In Duitsland ligt er een concreet voorstel om een plicht in te voeren, waarover nog wel in het parlement moet worden gestemd.

Oostenrijk is van plan op 1 februari een algemene vaccinatieplicht in te voeren.

Kluge riep dinsdag ook op tot betere bescherming van kinderen van 9 tot en met 14 jaar tegen corona vanwege het grote aantal besmettingen in die leeftijdscategorie.

Kluge wees erop dat de kinderen zelf gezondheidsrisico's lopen, maar dat het ook mogelijk is dat ze ouders en/of grootouders besmetten. Als mogelijke maatregelen om kinderen beter te beschermen tegen het coronavirus noemde hij het gebruik van mondkapjes op alle basisscholen en het verbeteren van de ventilatie in de schoolgebouwen.

© ANP 2021
hans kluge
who
vaccinatieplicht
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi