Toch geen verdachte spraakmakende Khashoggi-moord gearresteerd

buitenland
0
8 dec '21
Frankrijk blijkt dan toch geen verdachte te hebben gearresteerd van de spraakmakende moord op de Saoedische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi.

Er is sprake van een persoonsverwisseling. De dinsdag opgepakte Saoediër heeft dezelfde naam als de gezochte moordenaar, melden Franse media.

Hij is woensdag vrijgelaten. Saoedi-Arabië had al snel na de arrestatie laten weten dat de opgepakte man niets met de "zaak in kwestie" te maken heeft en eiste zijn onmiddellijke vrijlating.

De Saoediër werd gearresteerd op een luchthaven bij Parijs toen hij op het punt stond een vliegtuig naar Saoedi-Arabië te nemen. Volgens de Franse zender RTL ging het om Khaled Aedh al-Otaibi, een voormalig lid van de koninklijke garde. Hij zou betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood in oktober 2018 van Khashoggi, die in de Verenigde Staten werkte. Al-Otaibi was een van de leden van een geheim moordcommando.

Khashoggi werd met een list naar het Saoedische consulaat in de Turkse stad Istanbul gelokt, waar hij een appartement had. Hij is nooit meer levend teruggezien.

Volgens de Turkse justitie is hij vermoord en is zijn lichaam daarna in delen uit het consulaat gesmokkeld.

© ANP 2021
frankrijk
jamal khashoggi
turkije
istanboel
saoedi-arabië
paafrankrijk
parijs
verenigde staten
istanbul
mohammad bin salman al-saoedrijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?