Marokko houdt grenzen gesloten tot na jaarwisseling

marokko
0
9 dec '21
De Marokkaanse autoriteiten verlengen het huidige reisverbod tot en met 31 december 2021.

Dat heeft de Marokkaanse luchtvaartautoriteit DGAC donderdagavond laten weten.

De opschorting van het internationaal vliegverkeer, het maritieme passagiersvervoer en de sluiting van de landsgrenzen traden op 29 november in werking, aanvankelijk voor een periode van twee weken.

Zorgautoriteiten maken zich zorgen over de Omicron-mutatie van het coronavirus. Deze virusvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in zuidelijk Afrika, lijkt zich aanzienlijk sneller te verspreiden dan de Delta-variant, die nu goed is voor vrijwel alle besmettingen. Het besmettingsrisico is volgens Zuid-Afrikaans gezondheidsinstellingen drie keer hoger dan de Delta-variant.

De Omicron-variant is in Marokko nog niet vastgesteld maar de autoriteiten willen voorkomen dat het land in een vierde coronagolf terecht komt voordat de beoogde vaccinatiegraad van 80 procent (29 miljoen mensen) is bereikt. Momenteel zijn 22,7 miljoen mensen in het land dubbel geprikt.

De verlenging van het vliegverbod is ook bedoeld om buitenlandse toeristen tijdens de komende feestdagen buiten het land te houden. Marrakech is populair onder buitenlandse toeristen die naar het gebied komen om de kerstvakantie door te brengen en het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Sinds de opschorting van de luchtverbindingen zijn er vanuit Marokko tientallen repatriëringsvluchten uitgevoerd naar verschillende landen, vooral Europese. In vijf dagen tijd werden ruim 20.000 mensen gerepatrieerd.

De regering werkt aan een plan om gestrande Marokkanen vanuit het buiteland te repatriëren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
reisverbod
vliegverbod
grens
coronamaatregelen
jaarwisseling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?