Marokko: toestemming voor repatriëringsvluchten vanuit Turkije, Emiraten en Portugal

marokko
0
13 dec '21
De Marokkaanse autoriteiten hebben toestemming gegeven voor repatriëringsvluchten vanuit Portugal, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Dat meldt de regering maandag. Marokkanen die al sinds de opschorting van het internationaal vliegverkeer vastzitten in deze drie landen kunnen weer huiswaarts keren.

Het besluit komt enkele dagen nadat de regering bekend maakte de terugkeer van gestrande Marokkaanse reizigers te onderzoeken en dat het huidige vliegverbod wordt verlengd tot na de jaarwisseling.

Sinds de opschorting van de luchtverbindingen zijn er vanuit Marokko tientallen repatriëringsvluchten uitgevoerd naar verschillende landen, vooral Europese. Marokkanen die vastzitten in het buitenland hebben het nakijken en kunnen niet terugkeren naar huis. Voor reizigers vanuit Portugal, Turkije en de VAE komt daar nu verandering in.

Terugvliegen gaat gepaard met strenge inreisvoorwaarden. Reizigers moeten een PCR-test (48 uur) overleggen en moeten bij aankomst in Marokko op eigen kosten in quarantaine (7 dagen) in vooraf aangewezen quarantainehotels.

Gedurende de isolatieperiode wordt elke 48 uur een nieuwe PCR-test uitgevoerd. Personen die op de luchthaven op in het hotel positief worden getest zullen worden opgevangen door zorgautoriteiten.

Gebrekkige communicatie
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken liet vandaag tevens weten dat het huidige vliegverbod enkel betrekking heeft op inkomende vluchten en niet op reizigers die Marokko wensen te verlaten. De verklaring is opmerkelijk omdat sinds de invoering van het reisverbod tientallen repatriëringsvluchten zijn uitgevoerd om gestrande reizigers halsoverkop het land uit te helpen.

In vijf dagen tijd werden ruim 20.000 mensen gerepatrieerd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
emiraten
vae
turkije
portugal
coronavirus
repatriëringsvluchten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?