Seks-voor-cijfers: studente heeft videobewijs van verdachte hoogleraar Settat-universiteit

marokko
1
14 dec '21
Een van de vermeende slachtoffers van het seksschandaal op de Settat-universiteit heeft video-opnames gemaakt van de hoogleraar die verdacht wordt van seksueel wangedrag.

Het gaat om een hoogleraar aan de Faculteit Juridische en Economische Wetenschappen. Hij is slechts één van de vijf verdachten die momenteel verwikkeld is in het strafproces waarbij hoogleraren hogere cijfers toekennen aan studenten, in ruil voor seks.

Het vermeende slachtoffer heeft beelden gemaakt met een verborgen handtascamera waarin te zien zou zijn dat de hoogleraar zich onzedelijk gedraagt. Ze had de beelden overgedragen aan de studentenvakbond die de elf slachtoffers vertegenwoordigt.

In totaal werden vandaag twaalf videobeelden in de rechtszaak vertoond. De studente heeft naast de beelden ook talloze WhatsApp-gesprekken tussen haar en haar professor overhandigt. Daar zitten ook seksueel getinte video's en audioclips tussen.

Na het zien van de beelden zei de verdachte dat hij een seksuele relatie zou hebben met de studente en dat er sprake was van wederzijdse instemming.

Seksschandalen op universiteiten
Het nieuws over leraren die in ruil voor seks hogere cijfers toekennen aan vrouwelijke studenten gaat al sinds 2016 rond maar het grootschalig politieonderzoek naar het seksschandaal is eerder dit jaar pas begonnen en heeft tot dusver geleidt tot het ontslag van de decaan.

Volgens Mohamed el Omari, voorzitter van het Marokkaanse Mensenrechtennetwerk in Ben Ahmed die de slachtoffers vertegenwoordigt, "heeft het onderzoek van de gerechtelijke politie (BNPJ) binnen de universiteit bijna zeven maanden geduurd". Het leidde tot de arrestatie van vijf hoogleraren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
settat
universiteit
seks-voor-cijfers
videobewijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?