Seks-voor-cijfers: premier Akhannouch ontslaat decaan Settat-universiteit

marokko
0
15 dec '21
Premier Aziz Akhannouch heeft de decaan van de rechtenfaculteit aan de Universiteit van Settat uit zijn functie ontheven.

De onderwijsinstelling zit momenteel verwikkeld in een strafproces waarin hoogleraren hogere cijfers toekenden aan studenten, in ruil voor seks.

De decaan, Najib Al-Hajjiwi, diende eerder deze maand een ontslagverzoek in bij minister Abdellatif Miraoui (Hoger Onderwijs) nadat hij door de inspectiecommissie van het onderwijsministerie werd ondervraagd over het seks-voor-cijfers-schandaal.

Het onderzoeksrapport van de inspectiecommissie vertoonde echter "fundamentele tekortkomingen" in het werk van de decaan als bestuurder van de universiteit. Zo had de decaan al geruime tijd geen contact met de rest van het bestuur terwijl de klachten over seksueel wangedrag onder hoogleraren zich opstapelden. Akhannouch besloot daarop de decaan te ontslaan in plaats van het ontslagverzoek te ondertekenen.

In de strafzaak naar seksueel wangedrag op de Universiteit in Settat worden vijf hoogleraren vervolgd omdat ze naar verluidt hogere cijfers hebben toegekend aan studentes, in ruil voor seks. In totaal hebben elf slachtoffers zich gemeld.

Dinsdag werd bekend dat één van de slachtoffers videobeelden heeft gemaakt van één van de docenten. De beelden kwamen in de rechtszaak aan bod. Na het zien van de beelden zei de verdachte, een hoogleraar aan de Faculteit Juridische en Economische Wetenschappen, dat hij een seksuele relatie zou hebben gehad met de studente en dat er sprake was van wederzijdse instemming.

Het proces is uitgesteld tot na 28 december.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
settat
universiteit
decaan
ontslag
aziz akhannouch
abdellatif miraoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi