Tanger: politie arresteert overvallers waardetransport

marokko
1
15 dec '21
De politie in Tanger heeft woensdag drie mannen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de gewapende overval op een waardetransportwagen eind november.

Bij politieoperaties die gelijktijdig plaatsvonden in de wijk Mghougha (Tanger) en Bni Gorfet (Larache) werden drie mannen (28-32 jaar) opgepakt, meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN woensdag in een verklaring.

Bij huisdoorzoekingen werden grote sommen geld aangetroffen. Ook zijn meerdere kapmessen, grote zakken cannabisstelen en de vermoedelijke vluchtauto in beslag genomen.

De overval vond eind november plaats. De overvallers sloegen toe bij een bankfiliaal in de Syrische wijk (Riad Tetouan) in Tanger nadat ze zagen dat een gepantserde wagen van het waardetransportbedrijf bij het bankfiliaal arriveerde.

De gemaskerde mannen bedreigden beveiligers, bankpersoneel en klanten met kapmessen en gingen er vandoor met 1,6 miljoen DH (€ 153.900).

Kort daarop werd één van de bestuurders van de waardetransportwagen opgepakt. De politie verdenkt hem er van de overvallers te hebben geholpen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
tanger
politie
waardetransport
overval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?