Tanger: 1 jaar celstraf voor billengrijpende minderjarige

buitenland
4
17 dec '21
De rechtbank in Tanger heeft donderdag een 17-jarige jongen veroordeeld wegens het aanranden van een vrouw in Tanger.

Hij werd in september gearresteerd nadat de politie onderzoek deed naar videobeelden die rondgingen op sociale netwerken.

In de video is te zien dat de jongeman de jurk van een voorbijlopende vrouw omhoog tilt, haar betast en vervolgens lachend wegloopt. In totaal werden vier verdachten opgepakt, waaronder de 15-jarige jongen die de aanranding filmde.

Vlak voordat de hoofdverdachte werd opgepakt publiceerde hij een nieuw filmpje waarin hij zijn excuses aanbood. In de excuusvideo beweerde hij onder invloed te zijn geweest en dat hij zich niet bewust was van wat hij deed. Hij verontschuldigde zich voor zijn gedrag en merkte op dat hij zelf ook een moeder en zussen heeft.

De beelden zorgden voor veel woedende reacties op sociale netwerken. De autoriteiten werden massaal opgeroepen om de verdachte hard te straffen om straatintimidatie en ander buitensporig gedrag te veroordelen.

Het slachtoffer deed geen aangifte maar door alle ophef besloot het openbaar ministerie de verdachte alsnog te vervolgen.

© MAROKKO.NL 2021
tanger
boukhalef
aanranding
politie
celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?