Voorzitter Afrikaanse voetbalbond ziet Afrika Cup doorgaan

sport
0
21 dec '21
De Afrika Cup gaat volgende maand door. Dat zegt Patrice Motsepe, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF. "Ik ga op 9 januari naar de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso kijken", stelde hij.

Motsepe reageerde op berichten in de media dat de Afrikaanse voetbalfederatie zou overwegen om het toernooi uit te stellen, uit angst voor de Omicronvariant van het coronavirus die voor het eerst in Zuid-Afrika werd ontdekt.

De European Club Association (ECA), de belangenbehartiger van de grootste voetbalclubs van Europa, dreigde vorige week geen spelers vrij te geven voor de Afrika Cup. "Voor zover wij weten heeft de Afrikaanse voetbalfederatie CAF nog geen geschikt medisch en operationeel protocol voor het toernooi. Daardoor zijn clubs nog niet in staat om spelers voor de Afrika Cup vrij te geven", stelde de ECA. Volgens Motsepe ligt de organisatie van de Afrika Cup in Kameroen op schema.

Zorgen
De zorgen over de Afrika Cup namen de afgelopen weken toe vanwege de Omicronvariant. Niet alleen bondscoaches van deelnemende landen vroegen zich af of het wel verstandig is het toernooi volgende maand in Kameroen te houden. Engelse voetbalclubs staan ook niet te popelen om hun Afrikaanse spelers af te vaardigen.

Bij terugkeer in Groot-Brittannië zouden die eerst weer in quarantaine moeten voordat ze weer in de Premier League mogen uitkomen. Het Engelse profvoetbal heeft al veel last de pandemie. Veel duels werden recentelijk uitgesteld na een corona-uitbraak bij een club.

In Nederland volgen onder meer Ajax en PSV de ontwikkelingen rond de Afrika Cup op de voet. Deze clubs treffen elkaar op 23 januari in Eindhoven. Middenvelder Ibrahim Sangaré van PSV en topscorer Sébastien Haller van Ajax zijn normaal gesproken basisspelers bij Ivoorkust, dat zich ook voor de Afrika Cup heeft geplaatst.

© ANP 2021
caf
europa
afrika
ibrahim sangaré
sébastien haller
ivoorkust
patrice motsepe
africa cup
burkina faso
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi