Mahi kopt FC Utrecht diept in blessuretijd naar punt tegen Twente

sport
0
22 dec '21
FC Utrecht heeft in de Eredivisie in de laatste wedstrijd voor de winterstop een nederlaag tegen FC Twente maar net kunnen voorkomen.

Mimoun Mahi kopte het elftal van de geplaagde trainer René Hake diep in blessuretijd langszij: 1-1. Utrecht had daarvoor al de nodige kansen gehad tegen tien spelers van FC Twente.

Ricky van Wolfswinkel opende in de 17e minuut de score. De oud-spits van FC Utrecht won een duel van Mike van der Hoorn, omspeelde doelman Maarten Paes en schoot de bal vanuit de draai hoog in het dak van het doel (0-1).

FC Utrecht was na een half uur spelen in de buurt van de gelijkmaker. Een vrije trap van Adam Maher werd door Michal Sadilek net over zijn eigen doel gekopt.

Hoofdrol
De Tsjech speelde aan het begin van de tweede helft opnieuw een hoofdrol. De voormalig PSV'er kreeg rood voor een elleboogstoot op Anastasios Douvikas. FC Twente, dat kort daarvoor via Robin Pröpper dichtbij de 0-2 was, bleef met tien man lang overeind. Mahi redde toch nog een punt voor Utrecht.

FC Twente gaat de winterstop in als nummer 6 met 32 punten. FC Utrecht, dat uit de laatste zeven duels maar 6 punten haalde, is nu zevende met 29 punten. Simon Gustafson speelde zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Utrecht.

© ANP 2021
mimoun mahi
fc twente
fc utrecht
mike van der hoorn
maarten paes
anastasios douvikas
robin pröpper
simon gustafson
adam maher
michal sadílek
rené hake
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi