Chinese ministerie noemt Xinjiang-ban VS economische pesterij

economie
4
24 dec '21
Dat de Verenigde Staten een wetsvoorstel hebben getekend dat strenge eisen stelt aan de import van producten uit de Chinese regio Xinjiang heeft duidelijk niet de goedkeuring van China.

Volgens het Chinese ministerie van Handel is sprake van "economische intimidatie". In een verklaring spreekt het ministerie van "grote ontevredenheid en felle oppositie" tegen de beslissing.

Volgens het Amerikaanse wetsvoorstel moeten bedrijven voortaan "duidelijk" kunnen aantonen dat de producten die ze uit de regio halen niet met dwangarbeid zijn gemaakt.

In het westelijk gelegen Xinjiang leven de Oeigoeren en andere moslimminderheden die door de Chinese regering onderdrukt worden. Washington beschuldigt China van genocide tegen de Oeigoerse moslimminderheid, maar Beijing ontkent dat met klem.

Uit Xinjiang komt bijvoorbeeld veel katoen dat in kleding wordt gebruikt. Ook is het een belangrijke regio voor de productie van polysilicium, dat voor zonnepanelen wordt gebruikt.

De Amerikaanse president Joe Biden ondertekende donderdag de wet die de invoer van producten uit Xinjiang aan banden legt.

© ANP 2021
verenigde staten
genocide
peking
oeigoeren
kleding
joe biden
china
xinjiang
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi