Seks-voor-cijfers: klokkenluidende student in 2016 weggepest door verdachte hoogleraren

marokko
0
25 dec '21
Het schandaal op de Universiteit van Settat had in 2016 aan het licht kunnen komen als de autoriteiten die verantwoordelijk waren voor het onderwijsinstituut de beschuldigingen destijds serieus hadden genomen.

Vijf jaar geleden probeerde een student licht te werpen op de zaak maar werd door twee van de vijf verdachte hoogleraren zelf voor de rechter gesleept.

De beschuldigde leraren deden de aantijgingen af als laster en werden door de rechter in het gelijk gesteld. Ruim vijf jaar later heropende de politie de zaak en diezelfde student werd in oktober opnieuw gehoord.

De klokkenluider werd in 2016 benaderd door één van de slachtoffers. Ze overhandigde hem een ​​kopie van haar klacht die ze naar de decaan van de rechtenfaculteit had gestuurd. De decaan besloot om onduidelijk redenen om de klacht naast zich neer te leggen. De studente werd daarentegen zelf door de politie verhoord nadat de beschuldigde hoogleraar aangifte tegen haar deed.

Seks-voor-cijfers
In de strafzaak naar seksueel wangedrag op de Universiteit in Settat worden vijf hoogleraren vervolgd omdat ze naar verluidt hogere cijfers hebben toegekend aan studentes, in ruil voor seks. In totaal hebben elf slachtoffers zich gemeld.

Uit documenten die tijdens de zaak aan het licht zijn gekomen blijkt nu dat meerdere hoogleraren jarenlang de klachten van slachtoffers gebruikten om ze het zwijgen op te leggen door te dreigen met juridische consequenties.

Terwijl het proces tegen de hoogleraren in volle gang is lopen de processen tegen de klokkenluider ook nog steeds. In één zaak is hij veroordeeld en in de andere zaak wordt nog gewacht tot het hoger beroep dient.

De decaan van de gerenommeerde maar omstreden universiteit werd eerder deze maand ontslagen door premier Aziz Akhannouch als gevolg van een negatief rapport van de onderwijsinspectie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
settat
universiteit
klokkenluider
rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi