Marokko: geen repatriëringsvluchten vanuit Spanje wegens slechte handhaving op inreisregels

marokko
0
21 dec '21
De Spaanse autoriteiten handhaven niet op naleving van de coronagerelateerde inreisvoorwaarden.

Om die reden is Spanje uitgesloten voor de uitzonderlijke repatriëringsvluchten en is gekozen voor buurland Portugal, meldt het Ministerie van Volksgezondheid.

Spanje zou bij het boarden in Spaanse luchthavens "niet meewerken" aan de vereiste strikte controle op de gezondheidsstatus van reizigers. Ook worden reizigers niet gecontroleerd op vaccinatiepaspoorten en vormen daardoor een bedreiging voor de volksgezondheid in Marokko, stelt het zorgministerie. Bij steekproven in Marokko worden reizigers vanuit Spanje relatief vaak positief getest op een corona-infectie.

Vanuit Marokko is toestemming gegeven aan Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Portugal voor het organiseren van de uitzonderlijke repatriëringsvluchten. Reizigers vanuit Spanje moeten daarom via een omweg in Marokko geraken.

De repatriëringsvluchten begonnen op 15 december en zijn uitsluitend bedoeld voor Marokkanen die in Marokko woonachtig zijn. Terugvliegen gaat gepaard met strenge inreisvoorwaarden. Reizigers moeten een PCR-test (48 uur) overleggen en moeten bij aankomst in Marokko op eigen kosten in quarantaine (7 dagen) in vooraf aangewezen quarantainehotels.

Gedurende de isolatieperiode wordt elke 48 uur een nieuwe PCR-test uitgevoerd. Personen die op de luchthaven op in het hotel positief worden getest zullen worden opgevangen door zorgautoriteiten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
inreisvoorwaarden
handhaving
repatriëringsvluchten
portugal
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?