Zorgminister Marokko: opvullen tekort aan zorgpersoneel duurt 25 jaar

marokko
7
28 dec '21
Het kan wel 25 jaar duren voordat Marokko het schrijnend tekort aan ziekenhuispersoneel heeft opgevuld.

Dat zei de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, dinsdag over het huidige tekort van 97.000 aan medisch en paramedisch personeel.

Tijdens de mondelinge vragensessie in de Tweede Kamer legde de zorgminister uit dat het zorgstelsel al lange tijd te kampen heeft met tekortkomingen. Het zal dus even duren voordat het "geërfde probleem" wordt opgelost, ondanks de aangekondigde hervormingen.

Volgens de zorgminister komen er jaarlijks slechts 1.200 artsen bij en is het moeilijk om aan de toenemende vraag te voldoen. Het nieuwe beleid wordt volgens Ait Taleb gekenmerkt door de integratie tussen privéklinieken en de publieke sector.

Hij benadrukte dat er momenteel geen oplossing is voor het tekort aan menselijke hulpbronnen en dat een aantal oplossingen moet worden gecombineerd, waaronder het verbeteren van de zorgopleidingen zelf en het stimuleren van de beroepskeuze voor de zorg.

Ook wil de regering de terugkeer aanmoedigen van Marokkaanse zorgpersoneel dat momenteel in het buitenland werkt, zoals eerder aangekondigd door de zorgminister.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
zorgpersoneel
tekort
khalid ait taleb
hervormingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi