Nieuwe coronagolf in Marokko: 1184 nieuwe coronabesmettingen

marokko
0
28 dec '21
In de laatste 24 uur zijn 1.184 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het land registreerde in september voor het laatst meer dan 1.000 nieuwe besmettingen.

De zorgautoriteiten meldden vorig weekend dat de nieuwe coronagolf zijn intrede heeft gedaan nadat het aantal dagelijkse coronabesmettingen flink was toegenomen.

De meeste nieuwe besmettingen werden geregistreerd in de regio Casablanca-Settat (848), gevolgd door Rabat-Salé-Kenitra (195). Het land telt momenteel 4.278 actieve besmettingen, waarvan 110 in het ziekenhuis.

De autoriteiten hebben onlangs de noodtoestand en de opschorting van het internationaal vliegverkeer verlengd. Ook zijn alle festiviteiten rondom de jaarwisseling verboden.

De maatregelen zijn bedoeld om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen, vooral nu de meer besmettelijke Omicron-variant de kop op steekt. Marokko heeft tot dusver 76 besmettingen met de Omicron-variant virus vastgesteld. De Delta-variant is nog steeds de dominante virusvariant in het land.

Boostercampagne
De vaccinatiebereidheid is historisch laag, weinig mensen laten een vaccinbooster zetten, ondanks de verplichte vaccinatiepas.

Tot dusver hebben 24,5 miljoen mensen de eerste coronaprik gehad en zijn 22,9 miljoen van de beoogde 30 miljoen mensen dubbel geprikt. In totaal hebben 2,79 miljoen mensen het boostervaccin ontvangen.

Tot dusver zijn in totaal 957.594 besmettingen vastgesteld en zijn 14.837 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19. Het land registreerde vijf sterfgevallen in de laatste 24 uur.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
besmettingen
coronavirus
doden
coronagolf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?