Marokko: 2 jaar cel voor uitgeleverde separatist 'Boukhnouna'

marokko
0
25 dec '21
Bijna zes weken na zijn uitlevering door Spanje heeft de rechtbank in Casablanca Fayçal Al Bahloul vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Ook moet hij een geldboete betalen van 1.000 DH (€ 95). Belloul, alias Boukhnouna (snottekop), werd in november uitgeleverd aan Marokko nadat hij in maart vorig jaar werd gearresteerd in Spanje wegens aanzetten tot moord en het verheerlijken van terrorisme.

Hij werd eind maart 2020 gearresteerd in het Noord-Spaanse Bilbao nadat hij video's op internet publiceerde waarin hij terreurdaden verdedigde. Hij verkeerde sindsdien in voorarrest.

Hij riep in een aantal video's op om Marokkanen te onthoofden, te vergiftigen en om Marokkaanse steden in de zuidelijke provincies in de as te leggen.

Hij publiceerde zijn video's op sociale netwerken waar hij ruim 30.000 volgers had. Gezien de ernst van zijn opmerkingen lanceerden de Spaanse autoriteiten een politieoperatie die leidde tot zijn arrestatie.

De in Guelmim-Oued Noun geboren man woonde sinds enkele jaren in Spanje en was lang vóór zijn arrestatie in het vizier van de Spaanse autoriteiten vanwege zijn opruiende video's.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
bilbao
sahara
separatis
terreur
fayçal al bahloul
boukhnouna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?