Twee Marokkanen ontsnappen op oudjaarsavond uit Belgische gevangenis

buitenland
0
1 jan '22
Drie gevangenen hebben vrijdagavond een ontsnappingspoging ondernomen uit de gevangenis van Aarlen.

Een van de mannen werd gepakt door de bewakers, de andere twee zijn nog steeds op de vlucht. Dat meldt het Belgisch parket zaterdag.

Volgens de voorlopige resultaten van het onderzoek ging het om een geïmproviseerde ontsnapping. Tijdens de avondwandeling vrijdag omstreeks 19.00 uur zou het drietal hebben geprobeerd een eerste muur te beklimmen om uit te komen bij een nabijgelegen rotonde. Vervolgens klommen ze over een tweede hek. De derde persoon werd gepakt nadat hij een andere route had genomen.

De twee voortvluchtigen, afkomstig uit Marokko, zijn illegaal in het land. Amine Al Alaoui (18) werd in 2021 twee keer veroordeeld voor diefstal met geweld of bedreiging. Hij kreeg in totaal 48 maanden gevangenisstraf. De tweede, Azzedine Touzi (28) is meermaals veroordeeld voor een roofoverval, illegaal verblijf, het dragen van een verboden wapen, poging tot overval en mishandeling.

De twee voortvluchtigen worden niet als gevaarlijk beschouwd, aldus het Belgisch parket. De derde gedetineerde, een 30-jarige Libiër die voor diefstal is veroordeeld, wordt verhoord, zo liet een woordvoerder zaterdagmiddag weten.

Mogelijk hebben de gedetineerden hulp van buitenaf gekregen.

© MAROKKO.NL 2022
belgie
aarlen
gevangenis
ontsnappingspoging
jaarwisseling
amine el alaoui
azzedine touzi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?