Sonatrach erkent Algerijnse gaslevering aan Marokkaanse klanten

marokko
0
3 jan '22
Na twee maanden radiostilte heeft het Algerijnse staatsenergiebedrijf Sonatrach erkend nog steeds gas te leveren aan Marokkaanse bedrijven

Ondanks het besluit van de Algerijnse regering om geen aardgas meer te leveren via de Europe-Maghreb Pipeline Limited (EMPL)-pijpleiding, ontvangt Marokko nog steeds Algerijns gas.

In november en december zijn meerdere tankers van het Algerijnse bedrijf aangekomen in de havens van Mohammedia en El Jadida om gas te leveren aan Marokkaanse klanten.

"Het gaat om kleine hoeveelheden propaan en butaan die in het kader van eerdere contracten met Marokkaanse klanten worden vervoerd", zei de Sonatrach-voorman Toufik Hakkar in een interview met Echorouk Online. "Deze contracten liepen eind 2021 af en werden niet verlengd", voegde hij toe.

Eerder werd al bekend dat het familiebedrijf van premier Aziz Akhannouch, Afriquia Gaz, nog steeds aardgas ontvangt uit buurland Algerije. Het is voor het eerst dat Sonatrach de berichten bevestigt.

Algerije leverde voorheen gas aan Spanje en Portugal via de EMPL-pijpleiding maar besloot zich terug te trekken uit het project. De stopzetting van het EMPL-traject kwam niet al verrassing. Marokko en Algerije zitten middenin een diplomatieke crisis.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
algerije
empl
aardgas
sonatrach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?