Marrakech: 17 maanden cel voor sextortion-verdachten die Qatarese man chanteerden

marokko
0
3 jan '22
De rechbank in Marrakech heeft drie mannen veroordeeld tot in totaal 17 maanden cel voor het chanteren van een Qatarese man.

De hoofdverdachte (18) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar voor het fotograferen en afpersen van het slachtoffer.

De hoofdverdachte deed zich via het internet voor als vrouw en voerde seksueel getinte gesprekken met het slachtoffer, een zakenman uit Qatar.

De verdachte chanteerde het slachtoffer nadat die seksueel getinte foto's van zichzelf had gedeeld. Het slachtoffer maakte naar verluidt ruim 140.000 DH (€ 13.300) over naar zijn afpersers alvorens hij besloot aangifte te doen bij de Marokkaanse politie.

Het politieonderzoek richtte zich voornamelijk op het geldtransferbedrijf waarmee de verdachten het geld dat de Qatarese onderdaan had verstuurd, hadden opgenomen. Het onderzoek leidde naar de hoofdverdachte, een werkloze jongeman in Beni Mellal.

De twee handlangers (beiden 21) werden veroordeeld tot respectievelijk vier en één maand cel voor hun betrokkenheid bij de afpersingszaak. Het tweetal ontving van de hoofdverdachte een 'commissie' van tussen de 1.000 á 1.500 DH voor elke transactie.

De zaak doet denken aan een andere sextortionzaak. In augustus 2020 werden twee mannen in Salé opgepakt wegens het afpersen van een Amerikaanse functionaris in Washington D.C. Ook toen deden de afpersers zich voor als vrouw om het slachtoffer over te halen compromitterende foto's van zichzelf te delen.

Die zaak kwam aan het licht nadat de ambtenaar de hulp inriep van de Marokkaanse ambassade in de Verenigde Staten (VS). De ambtenaar had tevergeefs geprobeerd er met zijn afpersers uit te komen en had naar eigen zeggen al ruim 50 geldtransacties voltooid in de hoop dat de daders hem met rust zouden laten.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
marrakech
beni mellal
sextortion
celstraf
qatar
catfish
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?