Omicron in Marokko: aantal besmettingen zal elke 2 dagen verdubbelen

marokko
1
5 jan '22
Door de opkomst van de Omicron-variant zal het aantal nieuwe besmettingen in Marokko de komende tijd elke twee dagen verdubbelen.

Dat zei Azzedine el Ibrahimi, lid van de coronacommissie van het zorgministerie, dinsdag tijdens een televisieoptreden.

Volgens El Ibrahimi wordt momenteel alles ingezet om binnen de komende vier weken uit de epidemiologische crisis te komen. Woensdag werden meer dan 5600 nieuwe infecties vastgesteld, drie maal zoveel dan het gemiddelde dagelijkse aantal een week eerder.

Het gemuteerd virus leidt wereldwijd tot recordaantallen in het aantal nieuwe besmettingen. Het Verenigd Koninkrijk (VK) en Frankrijk passeerden onlangs de grens van respectievelijk 200.000 en 300.000 nieuwe infecties en de Verenigde Staten (VS) registreerde dinsdag een nieuw dagrecord met 1 miljoen nieuwe besmettingen.

De Omicronvariant verspreidt zich sneller dan eerdere versies van het virus maar mensen lijken van Omicron minder ziek te worden dan van andere varianten. "Als de huidige tsunami van besmettingen niet leidt tot meer ziekenhuisopnames is dat een goede zaak, maar we zijn bang dat Omicron het gezondheidssysteem onder druk zal zetten.", zei El Ibrahimi.

Marokko meldde dinsdag het eerste sterfgeval als gevolg van een besmetting met de Omicron-variant. Het land telt momenteel 18.000 actieve besmettingen, waarvan 194 ziekenhuisopnames.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
coronavirus
omicron
virusmutatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?