Marokko sluit 36 scholen in 1 week, 2.596 leerlingen besmet met corona

marokko
0
12 jan 21:09
Het onderwijsministerie in Marokko heeft vorige week 36 scholen gesloten nadat bij de onderwijsinstellingen meer dan 10 besmettingen werden geregistreerd.

Het aantal geconstateerde coronagevallen in onderwijsinstellingen wordt landelijk geschat op 2.596, het aantal gesloten klaslokalen is opgelopen tot 131, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Onderwijs.

De regio Casablanca-Settat telt het leeuwendeel van het aantal gesloten scholen. In Groot-Casablanca raakten zo'n 1.200 leerlingen besmet met het coronavirus en werden 25 scholen gesloten, dat komt neer op 65 schoolklassen.

De regio Rabat-Salé-Kenitra komt op de tweede plaats, met 469 besmette leerlingen en 6 gesloten onderwijsinstellingen (37 klassen).

Coronaprotocol
Het ministerie heeft een protocol in het leven geroepen om de verspreiding van het coronavirus onder leerlingen te voorkomen; wanneer binnen een week drie of meer besmettingen in een klas worden geconstateerd gaat het klaslokaal op slot en wordt gedurende een week overgegaan op afstandsonderwijs.

Wanneer binnen een week tien of meer besmettingen in de school worden vastgesteld gaat de hele school op slot en wordt gedurende een week overgegaan op afstandsonderwijs. Het sluiten van de school gebeurt in overeenstemming met lokale autoriteiten.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
onderwijs
coronavirus
leerlingen
besmettingen
schoolsluiting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi