Marokko in gesprek met Turkije over aankoop aanvalsschepen en korvet

marokko
38
12 jan 22:14
Er zijn gesprekken gaande tussen Marokko en Turkije over de aankoop van zeven snelle aanvalsvaartuigen (FAC) en een korvet van de Turkse scheepswerf Gölcük

Dat meldt Tactical Report, een website gespecialiseerd in defensiekwesties. Ook het FAR-Maroc Forum heeft de aanstaande wapendeal bevestigd.

De onderhandelingen tussen de twee landen zijn afgelopen oktober gestart en hebben betrekking op een totaalbedrag van $ 222 miljoen. De leveringen staan ​​gepland voor het tweede kwartaal van 2022.

De Marokkaanse marine beschikt momenteel over vier snelle Lazaga-aanvalsschepen maar de technologie is verouderd, bovendien worden de schepen steeds duurder in onderhoud. Met de aankoop van zeven Kilic II-klasse aanvalsschepen hoopt de marine het verouderde wapentuig te vervangen.

Het ADA-klasse anti-onderzeeër-korvet waar de Marokkaanse marine haar zinnen op heeft gezet beschikt over een helikopterplatform voor de inzet van helikopters en verkennings- en bewakingsdrones.

Marokko is één van de grootste groeimarkten voor wapenfabrikanten en in het bijzonder voor de Turkse militaire industrie. Naast de recente dronesaankopen zijn er ook onderhandelingen gaande over de aanschaf van tien snelle patrouilleboten van het type ARES 35 FPB en ARES 80 SAT.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
turkije
golcuk
defensie
far
wapendeal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi