Zorgminister Marokko: coronagolf in maart voorbij, lockdown is uitgesloten

marokko
3
12 jan 23:22
De huidige coronagolf zal naar verwachting in maart verdwijnen. Ook is een volledige lockdown "uitgesloten".

Dat zei minister Khalid Ait Taleb (Volksgezondheid) woensdagavond tegen persbureau Reuters.

Ondanks de vaccinatiepas en de opschorting van het internationaal vliegverkeer is het aantal besmettingen in Marokko in de afgelopen weken drastisch toegenomen.

Toch verwacht de zorgminister dat de coronagolf begin februari een piek zal bereiken en in maart achter de rug zal zijn.

Ook is het onwaarschijnlijk dat er een nieuwe lockdown zal worden ingevoerd. Wel hangen de coronamaatregelen af van het verloop van de coronapandemie, nuanceert de zorgminster.

De Omicron-variant van het coronavirus is momenteel dominant in het land. Omicron verspreidt zich sneller dan eerdere versies van het virus maar mensen lijken van Omicron minder ziek te worden dan van andere varianten.

"Als de huidige tsunami van besmettingen niet leidt tot meer ziekenhuisopnames is dat een goede zaak, maar we zijn bang dat Omicron het gezondheidssysteem verder onder druk zal zetten.", zei Azzedine el Ibrahimi, lid van de coronacommissie van het zorgministerie, vorige week.

Er liggen zo'n 370 coronapatiënten op de intensive care en 35 procent van de kritieke gevallen is volledig ongevaccineerd, de rest heeft niet tijdig de tweede of derde prik laten zetten, aldus El Ibrahimi.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
coronagolf
coronavirus
khalid ait taleb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi