Marokko en Portugal ondertekenen overeenkomst over Marokkaanse werknemers

marokko
11
12 jan 23:00
Marokko en Portugal hebben een overeenkomst ondertekend waarin afspraken zijn gemaakt over de tewerkstelling en het verblijf van Marokkaanse werknemers in Portugal.

De overeenkomst werd woensdag ondertekend na een virtuele ontmoeting tussen buitenlandministers Nasser Bourita (Marokko) en Augusto Santos Silva (Portugal) en maakt deel uit van de moderniseringsslag inzake partnerschapsinstrumenten tussen de twee landen.

De overeenkomst is bedoeld om te anticiperen op de groeiende vraag naar Marokkaanse werknemers in Portugal. Er zijn afspraken gemaakt over toelatings- en verblijfsprocedures en over de samenwerking op het gebied van het beheer van de reguliere migratiestromen.

De overeenkomst regelt het proces van werving en selectie van werknemers, algemene arbeids- en opleidingsvoorwaarden, gezinshereniging, sociale zekerheid en belastingen. Het Nationaal Agentschap voor de Bevordering van Werkgelegenheid en Vaardigheden (ANAPEC) en zijn Portugese tegenhanger, de IEFP, zullen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de bepalingen.

De ondertekeningsceremonie vond plaats in aanwezigheid van ministers Mohammed Sadiki (Landbouw) en Younes Sekkouri (MKB en Werkgelegenheid). Het is de tweede overeenkomst in zijn soort die door Portugal is ondertekend, na die met India, en voorziet in de oprichting van een Gemengde Commissie bestaande uit vertegenwoordigers van beide landen.

Marokko en Portugal willen de betrekkingen verder uitbreiden en hebben in november vorig jaar een ondernemingsraad opgezet die verkenningen moet doen op het gebied van nieuwe economische partnerschappen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
portugal
overeenkomst
werknemers
nasser bourita
augusto santos silva
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi