Seks-voor-cijfers: 2 jaar cel voor hoogleraar

marokko
4
12 jan 23:39
De rechtbank in Settat heeft een hoogleraar van de Hassan I Universiteit veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Hij werd vervolgd voor aanranding en seksuele intimidatie. Het gaat om een hoogleraar economie aan de Faculteit Economie en Management aan de Hassan I Universiteit in Settat.

De beklaagde is één van de vijf hoogleraren die worden vervolgd omdat ze naar verluidt hogere cijfers hebben toegekend aan studentes, in ruil voor seks. In totaal hebben elf slachtoffers zich gemeld.

De zitting begon vanochtend en werd opgemerkt door de afwezigheid van het slachtoffer. De studente heeft afstand gedaan van haar vorderingsrecht nadat een overeenkomst was bereikt met de verdachte.

Ze ontving een som van 70.000 DH (€ 6.600) om af te zien van civiele vorderingen. De rechter sprak desondanks het vonnis uit.

Intimidatie
Uit documenten die tijdens de zaak aan het licht zijn gekomen blijkt dat meerdere hoogleraren jarenlang de klachten van slachtoffers gebruikten om ze het zwijgen op te leggen door te dreigen met juridische consequenties.

Een klokkenluider die in 2016 de zaak aan het licht bracht werd op dezelfde wijze weggepest. Hij werd door twee van de vijf verdachte hoogleraren voor de rechter gesleept.

De decaan van de gerenommeerde maar omstreden universiteit werd eind december ontslagen door premier Aziz Akhannouch als gevolg van een negatief rapport van de onderwijsinspectie.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
settat
universiteit
rechtbank
celstraf
seks-voor-cijfers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi