Taghi werkte vanuit EBI aan drie verschillende ontsnappingsplannen

algemeen
0
13 jan 18:03
Ridouan Taghi is bezig geweest met het organiseren van een uitbraak uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Dat meldt het NRC. Taghi sinds eind 2019 in de EBI en werkte sinds maart 2021 aan drie verschillende scenario's om te ontsnappen, blijkt uit dossierstukken van het onderzoek naar zijn neef Youssef T. die de krant heeft ingezien.

Youssef T. heeft tot zijn aanhouding op 8 oktober in de EBI gewerkt als advocaat voor Taghi. Uit de stukken blijkt dat in opdracht van Ridouan Taghi is gewerkt aan drie scenario's voor een ontsnapping.

Twee van die scenario's hadden moeten worden uitgevoerd door getrainde professionals, blijkt uit een bericht van Taghi. "Het moet op navy sealsmanier. Je denkt te makkelijk echt", meldt Taghi in een bericht aan ene Jim. Youssef T. moest dat in opdracht van zijn neef Ridouan doorgeven.

De politie vermoedt dat een gewelddadige bevrijdingsactie had moeten plaatsvinden bij de EBI in Vught of bij de 'bunker', de extra beveiligde rechtszaal in Osdorp waar de Marengo-zaak wordt behandeld.

Voor het derde scenario moest informatie worden vergaard over vier medewerkers van de EBI in Vught bij de fiscus. Vermoedelijk om te worden gegijzeld met de intentie om Taghi vrij te krijgen.

© MAROKKO.NL 2022
ridouan taghi
mocromaffia
marengo
vught
ebi
ontsnappingsplannen
youssef t
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi