KFC opent 10 nieuwe restaurants in Marokko

marokko
1
13 jan 20:19
De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft uitbreidingsplannen voor Marokko

In totaal wil het bedrijf in het komende jaar tien nieuwe vestigingen openen, meldt KFC Maroc in een persbericht. Het bedrijf gaat het komende jaar 30 miljoen DH (€ 2,8 miljoen) investeren in Marokko

KFC is sinds 2001 aanwezig in Marokko en telt 450 medewerkers verdeeld over 20 vestigingen. Vorig jaar opende de keten drie nieuwe vestigingen in het Noord-Afrikaanse land.

Sinds 2018 zijn lokale partners een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingsstrategie van het bedrijf. Zo komt meer dan 80 procent van de ingrediënten die in de recepten van KFC worden gebruikt uit Marokko en zijn de kippen afkomstig van lokale bronnen.

Leveranciers van KFC Maroc ondergaan periodieke audits die worden uitgevoerd door kwaliteitscontroleurs die zijn goedgekeurd door KFC International. De audits draaien om voedselveiligheidsaspecten maar ook om verschillende soorten kwaliteit- en traceerbaarheidscontroles.

Buitenlandse fastfoodketens hebben de afgelopen jaren flink uitgebreid in het land. Andere Amerikaanse fastfoodketens in Marokko zijn Burger King, McDonalds, Baskin-Robbins, Dunkin' Donuts, Pizza Hut en Starbucks.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
kfc
fastfood
restaurant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi